2310650333 ΚΑΛΥΒΕΣ, Χαλκιδικής aezotou@yahoo.gr
 
 
 
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ GOLDEN TREE 
ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
 
     
 
 
 
     
     
     
 
 

Η φιλοσοφία της GOLDEN TREE είναι προσηλωμένη στη διαρκή διασφάλιση της ποιότητας και του ελέγχου των μέσων παραγωγής και των προϊόντων που παράγει και προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και τυποποίησης αποτελεί βασικό άξονα του τρόπου λειτουργίας μας και αντικατοπτρίζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή. Με στόχο την άψογη εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών του κάθε πελάτη μας, δημιουργήσαμε έξι διαφορετικές σειρές παραγωγής-τυποποίησης.  Παράλληλα εξασφαλίσαμε τα πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και ISO 22000 και υγείας HACCP.

Η GOLDEN TREE ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΞΙ ΣΕΙΡΕΣ:

1) ΣΕΙΡΑ CARAFFA DRAMIGELLA 
2) ΣΕΙΡΑ VITRO ELITE
3) ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ DOSENPROFI 
4) ΣΕΙΡΑ DORICA 
5) ΣΕΙΡΑ MARASCA 
6) ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 5LT 
7) ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ. 

 

Εμείς γνωρίζουμε την αξία του Ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.
Ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε και εσείς μέσα από τα προϊόντα μας. 


Το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε από τον Ιπποκράτη, τον πατέρα της σύγχρονης ιατρικής, ως «το μέγα θεραπευτικό».
Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου πατώντας εδώ.
 

Ελαιόλαδο και υγεία
Το ελαιόλαδο στην αρχαιότητα
Από την αρχαιότητα οι Έλληνες γνώριζαν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου για την υγεία. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, καθώς και οι μεγαλύτεροι γιατροί της εποχής εκείνης, όπως ο Γαληνός, ο Διοσκουρίδης και ο Διοκλής, πίστευαν ακράδαντα στην ευεργετική επίδρασή του στην υγεία και το συνιστούσαν σε καθημερινή βάση ως θεραπεία για αρκετές παθήσεις.

Στον Ιπποκράτειο Κώδικα απαντώνται περισσότερες από εξήντα φαρμακευτικές χρήσεις του ελαιόλαδου, με κυριότερη τη χρήση του κατά των δερματικών παθήσεων, αλλά και ως αντισυλληπτικό μέσο. Στο βιβλίο του «Διαιτητική και Θεραπευτική», ο Ιπποκράτης γράφει για το λάδι: «Οι ασκήσεις στη σκόνη και οι ασκήσεις με λάδι διαφέρουν στο εξής: η σκόνη είναι κρύα, το λάδι είναι ζεστό. Τον χειμώνα το λάδι ευνοεί περισσότερο την ανάπτυξη, γιατί εμποδίζει την ψυχρότητα να απομακρυνθεί από το σώμα. Το καλοκαίρι το λάδι με την παραγωγή λιώνει τη σάρκα, καθώς αυτή ζεσταίνεται λόγω εποχής… Η εντριβή με λάδι και νερό μαλακώνει το σώμα και δεν το αφήνει να ζεσταθεί υπερβολικά».

Ο Ιπποκράτης αναφέρει και άλλες εφαρμογές του ελαιόλαδου, για παράδειγμα ως αντίδοτο σε περιπτώσεις ελαφρών δηλητηριάσεων, στην αντιμετώπιση των χρόνιων πυρετών, των μικρών πληγών, των διηθημάτων (καλόγεροι και αποστήματα), των ερεθισμένων ούλων, αλλά και στη διατήρηση της λευκότητας των δοντιών.

Για την αρχαία θεραπευτική το εκλεκτότερο ελαιόλαδο ήταν αυτό που έδινε η αγριελιά. Πρόκειται για σπάνιο ελαιόλαδο, καθώς το ελαιόλαδο της πρώτης συμπίεσης (ομφάκινον), γνωστό στις μέρες μας ως «αγουρέλαιο», παράγεται με την «απαλή» σύνθλιψη της ελιάς και χωρίς την παρεμβολή ζεστού νερού. Κατά τον Πλίνιο, το λάδι αυτό λαμβάνεται πρώτον πιέζοντας την ελιά όταν είναι ακόμη άσπρη (άγουρη) και δεύτερον όταν η ελιά αρχίζει να αλλάζει χρώμα χωρίς, ωστόσο, να έχει ωριμάσει. Το πρώτον ομφάκινον είναι λευκό, ενώ το δεύτερο πράσινο. Κάνει καλό στα ούλα και είναι εξαίρετο για να διατηρηθούν τα δόντια λευκά.

Στην αρχαιότητα, τέλος, παρασκεύαζαν αφέψημα από φύλλα και άνθη ελιάς και το χρησιμοποιούσαν για το έλκος του στομάχου και ως κρύο κολλύριο για τα ερεθισμένα μάτια. 

 

Το ελαιόλαδο στη σύγχρονη ιατρική
Η σύγχρονη ιατρική συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιόλαδου στη διατροφή, καθώς τα πολύτιμα συστατικά του προσφέρουν υγεία, ευεξία και μακροβιότητα. Πλήθος επιστημονικών μελετών έχει αποδείξει ότι το ελαιόλαδο αποτελεί πολύτιμο συστατικό και ισχυρότατο όπλο ενάντια στα χρόνια νοσήματα.

Η κατανάλωση ελαιόλαδου συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού συνολικά. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, μειώνοντας την κακή χοληστερόλη (LDL) στο αίμα και διατηρώντας την καλή χοληστερόλη (HDL). Λόγω της περιεκτικότητάς του σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και στην προστασία του οργανισμού από τη στεφανιαία νόσο.

Η ευεργετική του δράση επεκτείνεται και στο γαστρεντερικό σύστημα, καθώς διευκολύνει την πέψη, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη μείωση των γαστρικών υγρών. 

Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι το ελαιόλαδο λειτουργεί προστατευτικά απέναντι σε ορισμένους κακοήθεις όγκους (π.χ. μαστού, προστάτη, ενδομήτριου, παχέος εντέρου, πεπτικού συστήματος κτλ.). Δρα ευεργετικά στο δέρμα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος, προστατεύει από την παιδική λευχαιμία και γενικότερα λειτουργεί ανασταλτικά στη διαδικασία σχηματισμού του καρκίνου.

Η χρήση του ελαιόλαδου ως κύρια πηγή λίπους θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση καρκίνου, λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ο οργανισμός για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

 

Ποιοι είμαστε

… Και είπε ο Θεός το μυστικό Του… 

Ευλογημένη εσύ, Ελιά, από όλα τα δέντρα του κόσμου… Ευλογημένος και ο καρπός σου… 

Η GOLDEN TREE δημιουργήθηκε με όραμα τη διάθεση αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τον αγροτικό τομέα και έχει πολυετή εμπειρία στην καλλιέργεια του ελαιόδεντρου. 

Το πολύτιμο χρυσό υγρό του δέντρου έρχεται κατευθείαν από τους παραγωγούς, χωρίς συντηρητικά, ραπίσματα ή άλλες παρεμβάσεις. Είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που ξεχωρίζει από το χρυσαφί πράσινο χρώμα και την υφή του, με οξύτητα από 0,2 έως 0,4. Οι καρποί μαζεύονται όσο είναι ακόμα στα δέντρα, δίνοντας ένα ελαιόλαδο ιδανικό για παιδιά και μεγάλους στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής. Το ελαιόλαδο ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς και τη γεμάτη φρουτώδη γεύση του. 

Για όλους εμάς, η ελιά είναι πολύτιμη και ευλογημένη και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη και τίποτα να πάει «χαμένο». Η χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και τυποποίησης αποτελεί βασικό άξονα λειτουργίας της εταιρείας μας και μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες απέναντι στον καταναλωτή. Με στόχο την άψογη εξυπηρέτηση, καθώς και τη διασφάλιση της υγείας του πελάτη μας, εξασφαλίσαμε τα πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και ISO 22000 και υγείας HACCP. Η παραγωγή των προϊόντων και υποπροϊόντων της ελιάς γίνεται υπεύθυνα και τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ η διάθεσή τους γίνεται, κατά το δυνατό, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Η έδρα μας βρίσκεται στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε έναν τόπο παρθένο, στις Καλύβες. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας αποτυπώνονται στις χημικές αναλύσεις και τις πανεπιστημιακές πιστοποιήσεις.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας μας δεν περιορίζονται μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε η ελληνική διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία και τη μακροζωία να γίνουν γνωστά παγκοσμίως. Το ελαιόλαδο, με την πολύτιμη σύστασή του, πλούσια σε βιταμίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αποτελεί απαραίτητο συστατικό της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης διατροφής. 


 

Έρευνα
Έρευνα για την Golden Tree σημαίνει εξειδικευμένη, συστηματική και αντικειμενική αναζήτηση πληροφοριών, με στόχο την παραγωγή προϊόντων που θα κατέχουν ηγετική θέση στην ελληνική και ξένη αγορά. Οι αυστηρά επιλεγμένοι παραγωγοί των προϊόντων μας ζουν στην ελληνική περιφέρεια και παράγουν με μεράκι αγνά και γευστικά προϊόντα. Ο τακτικός έλεγχος, σε συνδυασμό με τις έρευνες και μελέτες της επιστημονικής ομάδας που πλαισιώνει την Golden Tree, διασφαλίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι νομικά και υγειονομικά αξιόπιστο.

https://worldolivecenter.com/product/golden-tree/
 

Έλεγχος

Έλεγχος για την Golden Tree σημαίνει συνδυασμός ενεργειών και αποφάσεων βάσει αυστηρών προδιαγραφών. Ο ποιοτικός έλεγχος διενεργείται σε δύο στάδια: 
1) έλεγχος παραγωγής
2) έλεγχος συμμόρφωσης.

 

Σεβασμός

Σεβασμός για την Golden Tree σημαίνει αναγνώριση της αξίας της πρώτης ύλης και βαθιά εκτίμηση προς τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Οι παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τη μακρόχρονη εμπειρία μας, μετατρέπουν το ανέφικτο σε εφικτό. Κι αυτό γιατί η ποιότητα του τελικού προϊόντος δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά είναι πάντα το αποτέλεσμα υψηλού σκοπού, ειλικρινούς προσπάθειας, ευφυούς καθοδήγησης και επιδέξιας εκτέλεσης. Απεικονίζει μια αλληλουχία σοφών και συνειδητών επιλογών.

 

Αγάπη

Η αγάπη, αυτό το συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια, αποτελεί τον τέταρτο άξονα της φιλοσοφίας μας. Η Golden Tree παρασκευάζει τα προϊόντα της με αγάπη, χρησιμοποιώντας αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που χαρίζουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες, καθώς βασίζονται στο κύριο συστατικό που μεταφέρει η μία γενιά στην επόμενη: την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Τα αγνά και εκλεκτά υλικά, σε συνδυασμό με τα μυστικά της παράδοσής μας, χαρίζουν τα πιο εύγευστα, υγιεινά και φυσικά αποτελέσματα.

Προϊόντα 

Το ελαιόλαδο, με το υπέροχο και φρουτώδες άρωμα και τα πολύτιμα συστατικά του, πλούσιο σε βιταμίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χωρίς χοληστερόλη, αποτελεί βασικό συστατικό της σύγχρονής διατροφής και δικαιολογεί την ιατρική συμβουλή: «τρώτε ελαιόλαδο... κάνει καλό».


Ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο (ή απλώς λάδι) ονομάζεται το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελληνικής ελιάς, μαζεμένης με τα χέρια, και παράγεται μόνο με μηχανικά μέσα. Το λάδι παράγεται σε ελαιουργεία, με ψυχρή ή θερμή έκθλιψη των καρπών ελιάς. Οι ελιές πρέπει να συλλέγονται πριν από την τελική τους ωρίμανση, όταν δηλαδή έχουν ακόμα χρώμα πράσινο/μελιτζανί, καθώς η ποιότητα του λαδιού τους είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το λάδι που παράγεται από τους ώριμους καρπούς. Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή, όταν είναι ώριμες, με τίναγμα του δέντρου. Αποθηκεύονται σε ξύλινα δοχεία ή σε στοίβες, σε καλά αεριζόμενους χώρους, για να αποφευχθεί η ζύμωση. Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την έκθλιψη γίνεται φιλτράρισμα με διηθητικά μέσα.

Μια διαδικασία παραγωγής είναι με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, σε χαμηλές θερμοκρασίες, υπό ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής. Σε συνδυασμό και με άλλες διαδικασίες, δίνει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, με υπέροχη φρουτώδη γεύση και ισορροπημένο άρωμα, διατηρώντας όλα τα πολύτιμα συστατικά του φυσικού χυμού της ελιάς.

Τα σύγχρονα ελαιουργεία αποτελούν ανεξάρτητες βιομηχανίες. Οι χώροι του ελαιουργείου αερίζονται καλά, είναι στεγνοί και έχουν θερμομόνωση. Υπάρχουν, ωστόσο, και μικρά ελαιουργεία σε αγροκτήματα, τα λιαρούβια, όπου η επεξεργασία γίνεται με παραδοσιακά συστήματα.

Στα ελαιουργεία η επεξεργασία αρχίζει με το ζύγισμα, τον διαχωρισμό και το πλύσιμο των ελιών με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, οι ελιές τοποθετούνται σε ξύλινα τελάρα και μεταφέρονται με αναβατόρια σε ένα μεγάλο δοχείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ψηλό σημείο. Από εκεί πέφτουν με χοανοειδείς αγωγούς στο ελαιοτριβείο, που αποτελείται από θραυστήρες ή μυλόλιθους. Μετά την πρώτη σύνθλιψη και έκθλιψη εξάγεται το πρώτο λάδι και παραμένει ο ελαιοπολτός. Ο ελαιοπολτός μεταφέρεται σε ένα δεύτερο ελαιοπιεστήριο (πίεση με ανερχόμενο κύλινδρο), από το οποίο εξάγεται το δεύτερο λάδι. Τέλος, γίνεται η τρίτη έκθλιψη, από την οποία συγκεντρώνονται σε ειδικά δοχεία τα υπολείμματα του ελαιόκαρπου (πυρήνα ή ελαιοπλακούντες). Στη συνέχεια, η πυρήνα διοχετεύεται σε λέβητες, όπου αναδεύεται και θερμαίνεται σε θερμοκρασία 80οC-90οC.


Ποιότητες ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Αγουρέλαιο ονομάζεται το λάδι που παράγεται πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος. Παρασκευάζεται από τη σύνθλιψη της άγουρης (πράσινης) ελιάς που δεν έχει ρυτιδωθεί ακόμη. Οι ελιές συλλέγονται πρώιμα από τα δέντρα στα μέσα Οκτώβρη με τα χέρια και η επεξεργασία τους γίνεται μέσα σε 24 ώρες.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι η ανώτερη ποιότητα ελαιόλαδου. Παράγεται από εξαιρετικής ποιότητας καρπό με μηχανικές μεθόδους. Έχει πολύ χαμηλή οξύτητα.

Το παρθένο ελαιόλαδο είναι καλής ποιότητας ελαιόλαδο με ελαφρά μεγαλύτερη οξύτητα από το έξτρα παρθένο.

Το ελαιόλαδο είναι μείγμα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ή παρθένου και ραφιναρισμένου ελαιόλαδου.


Διαδικασία παραγωγής

Η εποχή συλλογής του καρπού της ελιάς ξεκινά τον Νοέμβριο (ενίοτε από τα τέλη Οκτωβρίου). Οι ελιές μεταφέρονται στα ελαιοτριβεία αμέσως μετά τη συγκομιδή. Η σωστή μεταχείριση του καρπού κατά τη συλλογή και μέχρι την ελαιοποίησή του είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της οξύτητας σε χαμηλά επίπεδα.

Στο ελαιοτριβείο η ελιά συνθλίβεται με μηχανικά μέσα, για να εξαχθεί το πολύτιμο λάδι. Επειδή το ελαιόλαδο σε αυτό το στάδιο περιέχει μικροσωματίδια εξαιτίας της έκθλιψης, φιλτράρεται, για να γίνει διαυγές.


Συντήρηση ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
 

  • Το ελαιόλαδο πρέπει να φυλάσσεται σε καλά κλεισμένα, αδιαφανή, γυάλινα μπουκάλια ή ανοξείδωτες συσκευασίες, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το φως και τον αέρα.
  • Διατηρείται ιδανικά σε θερμοκρασία 10οC-15οC για 18 περίπου μήνες.
  • Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να αλλοιώνεται η σύστασή του, γι’ αυτό είναι ιδανικό και για τηγάνισμα.
  • Το ελαιόλαδο έχει ημερομηνία λήξης.
     

Ελαιόλαδο και Υγεία

Η επιστήμη μόλις πρόσφατα άρχισε να ανακαλύπτει την πραγματική αξία του ελαιόλαδου και της ελληνικής διατροφής. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε κατανάλωση ελαιόλαδου παγκοσμίως και οι κάτοικοί της ζουν περισσότερο σε σχέση με τους κατοίκους των υπολοίπων χωρών και έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
 

 


΄΄ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΄΄

 


ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ – WILD ATHOS

Γνωστό από την αρχαιότητα με το όνομα ωμοτριβές ή ομφάκινον, το αγουρέλαιο είναι το φυσικό λάδι που παρασκευάζεται από τη σύνθλιψη της άγουρης (πράσινης) ελιάς.

Το Wild Athos παράγεται πρώιμα με την ίδια αρχαία συνταγή, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι ακόμη άγουρος και πράσινος. Οι ελιές συλλέγονται από τα δέντρα στα μέσα Οκτώβρη με τα χέρια και η επεξεργασία τους γίνεται μέσα σε 24 ώρες.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΠΟΠ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ είναι το μοναδικό ελληνικό αγουρέλαιο πιστοποιημένο ως ΠΟΠ.

Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό αγουρέλαιο που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα, μόνο από χονδροελιά Χαλκιδικής και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές. Χαρακτηριστικά του είναι η ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα, το φρουτώδες άρωμα φρεσκοκομμένου γρασιδιού και άγουρης πράσινης μπανάνας, η λεπτή και ευχάριστα πικρή γεύση και, τέλος, η πικάντικη επίγευση που αφήνει στον ουρανίσκο. Τα χαρακτηριστικά του φανερώνουν την πλούσια περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά και τις ήπιες συνθήκες επεξεργασίας. Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σύγκριση με τα περισσότερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ενώ τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του αποτελούν διαπιστευτήρια ενός αγουρέλαιου σπάνιας αξίας που σας προτείνουμε να καταναλώσετε ωμό.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη που περιέχει το αγουρέλαιο Χαλκιδικής έχουν σημαντική βιολογική δράση και προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, καθώς σε αυτές τις ουσίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

 

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Μελέτη για την αναγνώριση του ελαιολάδου “Αγουρέλαιο Χαλκιδικής” ως Π.Ο.Π.

wwww.minagric.gr/greek/data/προδιαγραφές προϊόντος
 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Αγουρέλαιο Χαλκιδικής  -  Agoureleo Chalkidikis

 

2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
2.1. Η Πρώτη ύλη 

Το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής εξάγεται με αποκλειστικά μηχανικές μεθόδους από καρπούς  των γηγενών ποικιλιών «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea, που καλλιεργούνται κατά το πλείστο στο νομό Χαλκιδικής, σε ποσοστό άνω του 90%, σε ότι αφορά την έκταση καλλιέργειας. Οι ποικιλίες «Χαλκιδική» και «Χονδρολιά Χαλκιδικής» διαφέρουν μεταξύ τους ως προς ορισμένα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά, ωστόσο αποδίδουν ομοιογενές προϊόν λόγω του οικολογικού περιβάλλοντος της Χαλκιδικής, της χημικής και μηχανικής σύστασης του εδάφους, του τρόπου που καλλιεργούνται τα ελαιόδεντρα και των παραδοσιακών πρακτικών συλλογής και ελαιοποίησης των καρπών, που εφαρμόζουν οι παραγωγοί. Οι ποικιλίες αυτές αναφέρονται ως οι περισσότερο μεγαλόκαρπες από τις ελληνικές ποικιλίες,. Έχουν διπλή χρήση, για παραγωγή υψηλής ποιότητας βρώσιμου ελαιοκάρπου και παραγωγή ελαιολάδου (απόδοση σε λάδι:14-20% ).  

Ο επεξεργασμένος καρπός, γνωστός ως βρώσιμη Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής, είναι από τις πιο αναγνωρισμένες ελιές στην αγορά, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, με σχέση σάρκας προς πυρήνα που φθάνει έως 10:1 και μεγέθη που ποικίλουν από 181/200 έως 60/70 τεμάχια ανά κιλό. 

Για την παραγωγή του Αγουρέλαιου Χαλκιδικής χρησιμοποιείται ο ίδιος καρπός, σε μεγέθη όμως μικρότερα των 181/200 τεμαχίων ανά κιλό. 

2.2.  Χαρακτηριστικά του Αγουρελαίου Χαλκιδικής 

Το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελαιόκαρπο των ποικιλιών ΧΟΝΔΡΟΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Η συλλογή και η έκθλιψη του ελαιοκάρπου γίνεται πριν από το στάδιο της πλήρους ωρίμανσής του και όσο ο καρπός είναι ακόμα άγουρος (πράσινος).
Τα χαρακτηριστικά του Αγουρελαίου Χαλκιδικής 1:

 

ΧΡΩΜΑ     Αποχρώσεις από λαμπερό πράσινο έως λαμπερό πρασινοκίτρινο
ΕΛΑΤΤΩΜΑ     Μηδέν (Md = 0,0)
ΑΡΩΜΑ     Φρουτώδες, με ελαφρά αίσθηση αρωμάτων εξωτικών φρούτων (μπανάνας) και φρεσκοκομμένων χόρτων (Mf > 4,0)
ΓΕΥΣΗ     Πικρή (Mb > 3,5) και πικάντικη (Mp > 4,0) με χαρακτηριστική ήπια πικρίζουσα επίγευση
ΕΜΦΑΝΙΣΗ     Θολό στην αρχή, αμέσως μετά την έκθλιψη. Η αρχική θολερότητα που οφείλεται στην πούλπα της ελιάς, εξαφανίζεται και το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής αποκτά απόλυτα διαυγή εμφάνιση μέσα σε περίπου δύο μήνες
ΟΞΥΤΗΤΑ     ≤ 0,5% σε ελαϊκό οξύ
ΑΡ. ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΩΝ ≤ 15 (meq ενεργού οξυγόνου/kg)
Συντελεστής Κ 232 ≤ 2,00
Συντελεστής Κ 27Ο ≤ 0,20
ΚΗΡΟΙ ≤ 150 mg/kg


3. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ζώνη προέλευσης βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Χαλκιδικής, πλην του Αγίου Ορους 2.  

Ο νομός Χαλκιδικής είναι ένας από τους νομούς του γεωγραφικού διαμερίσματος της  Μακεδονίας και ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο νομός συνορεύει Β.ΒΔ. με τον νομό Θεσσαλονίκης και βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος στις υπόλοιπες διευθύνσεις. Περιλαμβάνει γεωγραφικά την χερσόνησο της Χαλκιδικής με το χαρακτηριστικό σχήμα των τριών χερσονήσων (πόδια της Χαλκιδικής) πλην της ανατολικότερης χερσονήσου του Αγίου Όρους, που είναι διοικητικά ανεξάρτητη.

4. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Οι παραγωγοί της πρώτης ύλης είναι καταγεγραμμένοι στο Ελαιοκομικό Μητρώο που τηρείται στην Δ/νση Γεωργίας της Νομαρχίας Χαλκιδικής, καθώς και στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) και επικαιροποιούνται κάθε έτος. 
Μητρώα εισροών και εκροών τηρούνται από τους παραγωγούς και τους τυποποιητές του Αγουρελαίου Χαλκιδικής ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος:  

1.    Οι παραγωγοί ελαιοκάρπου που προορίζεται για χρήση στην παραγωγή Αγουρέλαιου Χαλκιδικής τηρούν αρχείο, όπου καταγράφουν τον κωδικό αριθμό του αγροτεμαχίου από το οποίο προέρχεται ο ελαιόκαρπος, την ποσότητα του ελαιοκάρπου που παραδίδεται στο κάθε ελαιοτριβείο προς έκθλιψη και τα στοιχεία του ελαιοτριβείου στο οποίο παραδόθηκε.

2.    Το ελαιοτριβείο,  κατά την παραλαβή του ελαιοκάρπου τηρεί αρχείο με το ονοματεπώνυμο του παραγωγού, τους κωδικούς των αγροτεμαχίων προέλευσης του ελαιοκάρπου, την ποσότητα του ελαιοκάρπου και την συνολική ποσότητα του παραγόμενου Αγουρελαίου. Κάθε παρτίδα έκθλιψης ελαιοκάρπου για παραγωγή Αγουρελαίου Χαλκιδικής ταυτοποιείται.

Στην περίπτωση ηλεκτρονικής διαχείρισης του ελαιοτριβείου, όλα τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται ηλεκτρονικά και ο κωδικός παρτίδας έκθλιψης είναι ο αύξων αριθμός του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών/ Ποσοτικής Παραλαβής που εκδίδεται από το πρόγραμμα).
3.    Η μονάδα συσκευασίας, με την παραλαβή του Αγουρελαίου, παραλαμβάνει αντίγραφο των παραπάνω στοιχείων που έχει εκδώσει το ελαιοτριβείο. Καταχωρεί στο φύλλο παραλαβής την ημ/νία παραλαβής, τα στοιχεία του παραγωγού, τους κωδικούς των αγροτεμαχίων, τα στοιχεία του ελαιοτριβείου καθώς και τον αριθμό παρτίδας του Αγουρελαίου. Καταχωρεί επίσης την ποσότητα του Αγουρελαίου που παραλαμβάνει, τον βαθμό οξύτητας και την δεξαμενή στην οποία το αποθηκεύει.

4.    Με την πλήρωση της δεξαμενής γίνεται πλήρης ανάλυση του Αγουρελαίου σε διαπιστευμένο εργαστήριο, για τη συμφωνία του με τις προδιαγραφές.

5.    Κατά τη συσκευασία του προϊόντος τηρείται αρχείο με την ημ/νία συσκευασίας, την ποσότητα, τον τύπο της συσκευασίας και τη δεξαμενή προέλευσης του τυποποιημένου Αγουρελαίου. Κάθε παρτίδα συσκευασμένου προϊόντος ταυτοποιείται με τον Αριθμό Παρτίδας (Lot Number) ο οποίος αναγράφεται στη συσκευασία και καταχωρείται στο αρχείο.

6.    Το συσκευαστήριο τηρεί αρχεία εκροών, δηλαδή, την ημ/νία, τον προορισμό, τα στοιχεία του αποδέκτη, την ποσότητα και τους Αριθμούς Παρτίδας.

Κάθε μονάδα επεξεργασίας είναι εγγεγραμμένη με την επωνυμία της και τα στοιχεία έδρας στο οικείο μητρώο του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής καθώς και στο αντίστοιχο μητρώο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με μοναδικό κωδικό. 

Η τήρηση των αρχείων από παραγωγούς και μεταποιητές επιτρέπει τον εντοπισμό της προέλευσης και του προορισμού του προϊόντος, καθώς και τον προσδιορισμό των ποσοτήτων που έχουν ληφθεί και τεθεί σε κυκλοφορία.

Όσοι είστε παρατηρητικοί θα έχετε, ίσως, προσέξει ότι σε κάποιες συσκευασίες ελαιόλαδου αναφέρεται ότι το λάδι περιέχει ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε διάφορα προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει επειδή εδώ και μερικά χρόνια, συγκεκριμένα από το 2012, το ελαιόλαδο ως τρόφιμο φέρει έναν ισχυρισμό υγείας με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Ο ισχυρισμός υγείας είναι αυστηρά καθορισμένος από τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναφέρει ότι: «Οι φαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες». Για να αναγραφεί αυτό στην ετικέτα μιας συσκευασίας ελαιόλαδου, πρέπει να ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί, δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί μόνο για «ελαιόλαδο το οποίο περιέχει 5 mg υδρoξυτυροσόλης και παραγώγων της (π.χ. σύμπλοκο ελαιοευρωπαΐνης και τυροσόλης) ανά 20 γραμμάρια (g) ελαιόλαδου» ή 250 mg πολυφαινολών ανά κιλό ελαιόλαδου, ενώ η συνιστώμενη δόση για να ωφεληθεί κάποιος από τα ευεργετικά αποτελέσματα των φαινολών είναι τα 20 γραμμάρια ελαιόλαδου την ημέρα (περίπου μιάμιση κουταλιά της σούπας)

 

https://worldolivecenter.com/product/golden-tree/


Awards and Certifications
2016

  • Gran Prestige Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, TerraOlivo International Olive Oil Competition
  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Athena International Olive Oil Competition
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olympia Health & Nutrition Awards
  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Aristoleo Awards
  • Silver Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Domina International Olive Oil Competition
  • Bronze Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olymp Awards

2017

  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, TerraOlivo International Olive Oil Competition
  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Aristoleo Awards
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, TerraOlivo International Olive Oil Competition
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olympia Health & Nutrition Awards
  • Silver Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, London Health Claim Awards

2018

  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Aristoleo Awards
  • Recognition for Setting a New Standard for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil, Aristoleo Awards
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olympia Health & Nutrition Awards
  • Silver Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, London Health Claim Award

2019

  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Aristoleo Awards
  • Recognition for Setting a New Standard for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil, Aristoleo Awards
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olympia Health & Nutrition Awards
  • Gold Medal for Golden Gift of Olive Tree για τη συμμετοχή στην έρευνα
  • Gold Medal Mediterranean Aristoil project
  • Έπαινος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις Βρυξέλλες 
  • Στο Τop 50 μοναδικό ετήσιο περιοδικό 2η θέση κατάταξης στα καλύτερα ελληνικά επώνυμα brand name ελαιόλαδα 

2020

  • Gold Medal for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Aristoleo Awards
  • Recognition for Setting a New Standard for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil, Aristoleo Awards
  • Gold Award for Wild Athos Golden Tree PDO Agourelaio Chalkidikis, Olympia Health & Nutrition Awards
  • Gold Authentic Taste of Greece 2020, Greek Taste Beyond Borders
  • Gold Authentic Taste of Greece 2021, Greek Taste Beyond Borders 
  • Gold Awards βραβείο αυθεντικής ελληνικής γεύσηs από το Greek Taste Beyond Borders® GTBB 
  • Bronze Medal Mediterranean Taste Awards MTA 2020
  • Bronze Medal Global με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγκάρδη (ΙΚΑ Coulinary Olympics 16-2-2020)
     

Certifications

Golden Tree is owned by Aikaterini Eleni Zotou, an organic olive farmer who produces flavorful, healthy extra virgin olive oil (EVOO) and other olive products in Kalyves, Chalkidiki in northern Greece. To help her spread the health benefits of the Greek diet as widely as possible, Aikaterini Eleni Zotou takes advantage of new technologies and modern methods. Her focus on producing high quality products has led to numerous prizes in international competitions.

Many of these awards have recognized the nutritious value of Golden Tree products, and tests have revealed that Zotou’s Wild Athos EVOO contains over four times the amount of polyphenols required for the EU health claim for olive oil. Scientific studies suggest that such high phenolic content indicates potential anti-inflammatory, antioxidant, cardioprotective, and neuroprotective benefits.

Aikaterini Eleni Zotou donates Golden Tree products to several studies and programs: Harvard University’s Feeding America’s Bravest study of the Mediterranean diet for firefighters; the Interreg Mediterranean Aristoil project focused on olive oil’s healthiness; clinical tests using olive tree leaves to fight Alzheimer’s at Aristotle University in Thessaloniki, Greece; and studies of the advantages of olive oil polyphenols at the World Olive Center for Health in Athens and the UC Davis Olive Center in California.

  • ISO 9001
  • ISO 22000
  • HACCP
  • Bio Organic certificate Q-Cert GR-12
  • PDO Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Certified with Αuthentic Taste of Greece 2020&2021
  • Πιστοποιητικό ισχυρισμού υγείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Harvard και Πανεπιστήμιο Υale
  • Πιστοποιητικό DNA ποικιλίας αγριελιάς ΕΚΕΤΑ Ερευνητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Πιστοποιητικό σύμβασης συνεργασίας της βιολογικής καλλιέργειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Πιστοποιητικά

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ AGROCERT 

EXTRA VIRGIN OIL – ATHONIK PURE

Το Athonic Pure είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό gourmet έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από ελληνικές ελιές μαζεμένες με το χέρι. Παράγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης σε χαμηλές θερμοκρασίες, υπό ελεγχόμενες συνθήκες υγιεινής. 

Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, ένα ελαφρύ και γλυκό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με άριστη και ισορροπημένη φρουτώδη γεύση και πλούσιο άρωμα. Διαθέτει όλα τα πολύτιμα συστατικά του φυσικού χυμού της ελιάς και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, χωρίς χοληστερόλη.
Μέγιστη οξύτητα 0.4, K 270 max 0.22, K 232 max 2.5, DK max 0.01, Υπεροξείδια max20 meq 02/kgr, Κηροί max 250 mg/kgr.

Απολαύστε το καθημερινά στις σαλάτες και το φαγητό σας. Είναι ιδανικό για τηγάνισμα, καθώς δεν χάνει τα πολύτιμα συστατικά του σε υψηλές θερμοκρασίες (200οC).


EXTRA VIRGIN OIL WITH HERBS – SECRET FROM ATHOS

Για την παραγωγή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου με βότανα Secret From Athos χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εμπλουτισμένο με βότανα που ευδοκιμούν και συλλέγονται από την παρθένα φύση των Καλυβών Χαλκιδικής, μιας περιοχής στην οποία δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα.

Τα βότανα που εμπλουτίζουν το ελαιόλαδο είναι τσάι βουνού, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, φασκόμηλο, σιναπόσπορος, ξύσμα φλούδας εσπεριδοειδών και ιβίσκος. 

Πρόκειται για τη δύναμη της φύσης, μεταμορφωμένη σε μια καλλιτεχνική χειροποίητη σύνθεση και κλεισμένη σε μια καλαίσθητη γυάλινη συσκευασία.


SALAD OIL – MYSTIC

Το Salad oil – Mystic είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν που δημιουργήθηκε ύστερα από μελέτη της γαστρονομικής κουλτούρας και των διατροφικών προτιμήσεων άλλων χωρών, εκτός Ελλάδας.

Αποτελεί συνδυασμό φυτικών ελαίων, με κυρίαρχο στοιχείο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σε μικρότερη αναλογία το ηλιέλαιο και το πυρηνέλαιο. Αυτός ο συνδυασμός χαρίζει ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με άριστη γεύση και μεστό άρωμα.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ και γλυκό έλαιο, πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, χωρίς χοληστερόλη, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά στις σαλάτες και τα φαγητά σας. Είναι ιδανικό και για τηγάνισμα, καθώς δεν χάνει τα πολύτιμα συστατικά του σε υψηλές θερμοκρασίες.

[Υποσημείωση: δεν επιτρέπεται η πώλησή του σε ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.]


Γεύσεις

Η κοινή έκθλιψη ελαιόκαρπου με διάφορα φρούτα (πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, μπανάνα, ροδάκινο), βότανα (ρίγανη, δάφνη, θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικό και μίξη όλων των παραπάνω), σκόρδο και μαστίχα Χίου χαρίζει προϊόντα ανώτερης ποιότητας, έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με ιδιαίτερη γεύση. 

Για την παρασκευή των παραπάνω προϊόντων χρησιμοποιούνται αυθεντικές ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές που χαρίζουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες. Τα αγνά και εκλεκτά υλικά, σε συνδυασμό με τα μυστικά της παράδοσής μας, δίνουν τα πιο εύγευστα, υγιεινά και φυσικά αποτελέσματα.

Ιδανικά για κάθε χρήση, απολαύστε τα καθημερινά, σε όλες τις δημιουργίες σας, στο μαγείρεμα και τη ζαχαροπλαστική.


GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + LAUREL

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με δάφνη.

Η δάφνη, ένα από τα αγαπημένα φυτά των αρχαίων Ελλήνων, ταυτίζεται με τη δόξα και την υπεροχή, ενώ, κατά τον Ιπποκράτη, έχει θεραπευτικές, στυπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Είναι ένα βότανο που χαρίζει στο φαγητό, και ιδιαίτερα στα όσπρια, τις σούπες και τις σάλτσες, πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα.


GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + THYME

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με θυμάρι.

Το θυμάρι είναι ένα πολύτιμο βότανο που τονώνει φυσικά το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, ενισχύοντας τη διαύγεια πνεύματος και μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη. Έχει έντονη και ελαφρώς πικάντική γεύση. Χρησιμοποιήστε το για να αρωματίσετε κρέατα, ψάρια, πίτες, ζυμαρικά, διάφορες σάλτσες ντομάτας και τυριά, κυρίως κρεμώδη.


GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + ROSEMARY

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο.

Το δενδρολίβανο και το άρωμά του είναι συνυφασμένα με τη μαγειρική, και κυρίως με το κρέας. Έχει έντονο καμφορούχο άρωμα, έντονη αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση και διεγείρει και τονώνει το νευρικό σύστημα. 


GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + OREGANO

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με ρίγανη. 

Η ρίγανη είναι ένα θαυμάσιο αυτοφυές φυτό της Μεσογείου. Χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις συνταγές και κυρίως στα κρεατικά και τα ψάρια. Έχει έντονη, πικάντικη και ελαφρώς πικρή γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C.


GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + MIX

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μείγμα βοτάνων.

Νιώστε την αρμονία της φύσης, απολαύστε θεσπέσιες γεύσεις και πλούσια αρώματα σε όλα σας τα φαγητά ταξιδεύοντας στα αρώματα της παραδοσιακής κουζίνας. Ένα ιδανικό μείγμα βοτάνων που εμπλουτίζει τα γεύματά σας με γεύση και άρωμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό σας δύναμη και ενέργεια και δρα ως λιποδιαλυτικό.


GREEK ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + ORANGE

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με πορτοκάλι.

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του χειμώνα, με λίγες θερμίδες και ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Για τον λόγο αυτό είναι ένα από τα φρούτα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την απώλεια κιλών. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ένας φυσικός και γευστικός τρόπος για τη θωράκιση του οργανισμού και ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για την αποβολή των τοξινών. Εντάσσοντας το πορτοκάλι στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα το κρύωμα και την εποχική γρίπη. Η κατανάλωση πορτοκαλιών βοηθάει στο άσθμα, τη βρογχίτιδα, την πνευμονία και τους ρευματισμούς. Είναι, επίσης, πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη του διαβήτη και της πέτρας στους νεφρούς και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και την υψηλή πίεση.


GREEK ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + LEMON

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με λεμόνι.

Το λεμόνι είναι πολύτιμο σε θρεπτικά συστατικά και, χάρη στη χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση και το ιδιαίτερο άρωμά του, είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Ο χυμός του συνοδεύει θαυμάσια κρεατικά, ψάρια, χορταρικά και σάλτσες. Εκτός από το ότι νοστιμίζει το φαγητό σας, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες C, B2, B3 και B6 και αποτελεί πρώτης τάξεως φυσικό «γιατρικό» για την πρόληψη διάφορων παθήσεων, λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.


GREEK ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL + BANANA

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με μπανάνα.

Ιδανικό για λαχταριστά, υγιεινά και πανεύκολα γλυκά και όχι μόνο. Η μπανάνα περιέχει πολύτιμες ίνες και τρία φυσικά σάκχαρα, σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη. Είναι αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας, καθώς χαρίζει άμεσα ενέργεια και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.


Ελιές

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με γεύσεις φρούτων και όλα τα θρεπτικά συστατικά!

Θα το λατρέψουν τα παιδιά, τα μικρά και μεγάλα! 

Γεύσεις φρούτων
H καινοτομία στο ελαιόλαδο που θα σας καταπλήξει!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο, φυτικές ίνες, β-καροτίνη, πηκτίνη, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ιώδιο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο, χλώριο και ψευδάργυρο. Το αγαπημένο μας φρούτο περιέχει περισσότερες από 170 φυτοχημικές ουσίες και 60 φλαβονοειδείς χημικές ενώσεις με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθώς προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. 


ΛΕΜΟΝΙ 
Το λεμόνι περιέχει άφθονη βιταμίνη C και αποτελεί ιδανικό «φάρμακο» για την αντιμετώπιση λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας, ενώ συστήνεται και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Είναι πηγή καλίου και συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει 22 αντικαρκινικές χημικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και η λεμονίνη.

ΜΠΑΝΑΝΑ 
Η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα της μπανάνας σε κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή, σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που παίζει σπουδαίο ρόλο στην πρωτεϊνοσύνθεση και τη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, καθώς ρυθμίζει τα νευρικά ερεθίσματα για τη μυϊκή συστολή. Μια δίαιτα πλούσια σε κάλιο προστατεύει από την εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης, καθώς βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας νατρίου.